Budeme potřebovat:
100g ovesných vloček
200ml mléka
2 vejce
sůl
Pro lepší chuť můžeme přidat trochu skořice.
Vejce si rozdělíme na žloutky & bílky. Žloutky,vločky, mléko a trochu soli smícháme v jedné míse, v druhé si vyšleháme bílky s trochou soli do tužšího sněhu. Až budeme mít sníh hotový, přišleháme ho do mísy s ostatníma přísadama.
Pokud bude směs příliš tekutá, lze přidat trocha mouky, pokud bude hodně tuhá, přidáme mléko.
No a potom už jen lívance děláme na pánvičce či lívanovníku, nejlépe třeba na kokosovém oleji, jelikož je zdravější a dodá lívancům zajímavou chuť,ale lze samozdřejmě 'smažit' i na olivovém. Já si vždy po usmažení lívanec ještě vložím do ubrousku a vysaju z něj tu 'mastnotu' :--).
Nezapomeňte je ozdobit čerstvým ovocem, jogurtem, nebo třeba čokoládou!
Žádné komentáře:
Okomentovat